23948sdkhjf

E-handlen har kurs mod nyt rekordår

Helt nye tal fra Nets viser to-cifret vækst. Derved tegner 2016 til at blive endnu et rekordår for e-handlen
De nye tal fra dankortoperatøren Nets viser en vækst i e-handlen i 3. kvartal af 2016 på 11 procent sammenlignet med samme kvartal sidste år. Den samlede e-handel i hele 2016 indtil nu er steget med 15 procent.

Det skriver Dansk Erhverv i en pressemeddelelse.

- Dansk e-handel er inde i en rivende udvikling, hvilket de tocifrede vækstrater er klare indikatorer på, siger markedsdirektør Henrik Hyltoft, Dansk Erhverv.

Danskerne har virkelig taget e-handel til sig. Det i sådan en grad, at Dansk Erhverv nu forventer, at e-handlen i 2016 runder 110 milliarder kroner, hvilket vil være det højeste beløb nogensinde. Det er konklusionen i en ny analyse baseret på de nyeste tal fra Nets om handlen med varer og services købt via dankort.

Vigtigt at være begge steder

Selv om e-handelen er i vækst, udgør nethandlen kun lidt over en tiendedel af den samlede omsætning via dankortet. Ser man specifikt på den samlede varehandel på nettet, udgør den ifølge Dansk Erhvervs opgørelser også godt en tiendedel af den samlede detailhandels salg.

Dette skyldes flere forhold, men ikke mindst at dagligvarehandlen fortsat ikke i særlig stor udstrækning sker på nettet. Dagligvaresalget udgør lidt under halvdelen af detailhandlens salg, og kun hver tiende husstand e-handler dagligvarer.

- Man kan sige, at mange danskere i hvert fald indtil videre holder fast i den fysiske butik, men de fortsatte vækstrater i e-handlen viser, at det er vigtigt, at virksomhederne kommer forbrugerne i møde on-line. At virksomhederne tilbyder god service både i netbutikken og i den fysiske butik. På den baggrund kan jeg kun opfordre til, at de fysiske butikker, som tøver med at åbne en e-handelsbutik får lagt en strategi og kommer i gang. Hvis man skal være relevant for forbrugerne er det bydende nødvendigt, at man har styr på både den fysiske butik og på nethandelsdelen, siger Henrik Hyltoft.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109